WAT IS EEN NUL OP DE METER WONING?

Een nul-op-de-meterwoning doet precies wat de naam suggereert: de woning zorgt ervoor dat je woning net zoveel energie oplevert als dat het verbruikt op jaarbasis. De woning is in staat om op een duurzame manier energie op te wekken en dat merk je aan de woninglasten. Sterker nog, in veel gevallen levert de woning meer energie op, welke weer terug kan worden geleverd aan het energienet. Maar aan wat voor verduurzamingen moet u dan denken?

Zonnepanelen, in Nederland wekken zonnepanelen op het dak van een nul-op-de-meter-woning in de zomer veel meer energie op dan dat deze op dat moment nodig heeft. In de winter is dat uiteraard juist omgekeerd, de woning wekt dan minder energie op dan dat het nodig heeft.

Maar, de zonnepanelen van de nul-op-de-meter-woning, wekken het jaar rond precies genoeg energie op om de verschillen tussen de seizoenen tegen elkaar weg te strepen. Een nul-op-de-meter-woning dus!
Dit laatste wordt mogelijk gemaakt door de salderingsregeling. Deze regeling zorgt ervoor dat de overtollige energie die je opwekt ook weer ingezet kan worden wanneer dit later nodig is. Het is wel zo dat deze salderingsregeling in de toekomst langzaam wordt afgebouwd.

Nu de woninglasten blijven stijgen, is de nul-op-de-meter enorm populair. Een duurzame investering, waarbij je direct rendement behaalt op je woning. Hoge maandelijkse energielasten zullen namelijk iets van het verleden zijn, je gaat direct besparen.

het plan

MINDER MAANDLASTEN

De woningen van plan Boskakker zijn in de basis ontwikkeld met oog voor de energienorm en de maatschappelijk verantwoordelijkheid die daarbij hoort. Uitgangspunt is een Nul-op-de-meter woningen, waar bewoners turn-key direct worden voorzien van het wooncomfort en de energiebesparende elementen. Dit zie je als bewoners dus ook direct terug in je maandelijkse uitgaven. Daarbij verzorgen de duurzame installaties een steeds constanter wooncomfort, waarbij alles goed op elkaar is afgestemd. Dit is het voordeel van een nieuwbouwwoning, iets wat je in de bestaande bouw minder snel kunt realiseren zonder flink te investeren. Van A-tot-Z alles is dus direct geregeld en dat gecombineerd met minder maandlasten en een hoog wooncomfort!

MEER WOONCOMFORT

Een Nul-op-de-meter woning is meer dan alleen energie-neutraal. De woning is veel beter geïsoleerd en er wordt geen gas gebruikt. De zonnepanelen en elektrische warmtepomp die standaard in deze woningen worden gebruikt, dragen bij aan een beter wooncomfort. Zo zorgt de warmtepomp bijvoorbeeld niet alleen voor VERWARMING in de winter, maar ook voor VERKOELING in de zomer. Iets waar je je misschien niet direct van bewust bent, maar wat later onmisbaar blijkt te zijn. En dit is waar de woningen van plan Bosakker uiteindelijk voor staan: Duurzaamheid en Wooncomfort gaan hand in hand samen, om voor de bewoner een optimale woonervaring te realiseren